domenica, dicembre 28, 2008

X-mas 2008

Dit jaar fijn gegeten/feest gevierd als altijd eigenlijk:
op Christmas Eve @ Home,
op Eerste Kerstdag @ Familie,
en op Tweede Kerstdag @ Roermond!

Mark-Jan en ik hebben ..tsja, de hele dag gekookt. :P Maar het was ook echt lekker! Dit was het menu:

Menu Noël 2008

Amuse
Een zinnenprikkelende amuse van malse kipfilet met Thaise basilicum, geserveerd in een behaaglijk bakje van krokant filodeeg.

Voorgerecht
Een Oosters aandoende heldere bouillon, rijkelijk gevuld met geneugten van het Nederlandse bos, opgediend met twee pittige verrassinkjes.

Tussengerecht
Een versgevangen filetje van tilapia, gehuld in een gouden winterjasje van amandelen, vergezeld door friszoete mangosalsa en een struikje rucola.

Spoom
Ter verfrissing van onze smaak en geest, een verkwikkende spoom van Prosecco, mango, limoen, basilicum en munt, met een vleugje honing.

Hoofdgerecht
Een keuze uit ‘scaloppina di pollo’ (dungesneden filet van de kip) gegaard ‘al vino rosso’, met een krachtige rode wijnsaus, en/of beenham met whiskeymosterdsaus en appel, geserveerd met een traditionele, Engelse ‘spiced apple sauce’.
…Deze gerechten zullen begeleid worden door ‘patate al forno’ (aardappeltjes uit de oven), met rozemarijn en knoflook, Provençaalse tomaten uit de oven, een wintersalade van rucola, abdijkaas en appel met frambozen-vinaigrette, en ‘glazed carrots’ (geglaceerde worteltjes).

Nagerecht
Dessert Surprise Noël: de chef’s selectie van gegrilde ananas met rummarinade, een blokje kruidige carrot cake en een olijk chocoladebakje met daarin huisgemaakte witte chocolade-mousse en framboosjes.

Koffie
Als afsluiting koffie van eigen maling, met lotbepalend servies en Mandela-bonbonnetjes.

Wijnen
Het voorgerecht en tussengerecht zullen vergezeld worden door een fruitige, aangename witte wijn, te weten de Australische Hardy’s Bin Chardonnay. De krachtige, maar toch warme Indomita Cabernet Sauvignon uit Chili zal het hoofdgerecht en nagerecht bijstaan.


^^

1 commento:

Ingrid Ruesink ha detto...

"een olijk chocoladebakje" :D