martedì, giugno 24, 2008

Toegestane hoeveelheid gif

EU-ministers staan riskante pesticiden toe
Gepubliceerd: 24 juni 2008 16:00
Door een onzer redacteuren


Luxemburg, 24 juni. Stoffen die kankerverwekkend zijn of de voortplanting negatief beïnvloeden, blijven toegestaan in bestrijdingsmiddelen in de landbouw. Dit hebben de Europese landbouwministers gisteren besloten.

[...]

„We zullen een zorgvuldige afweging maken van de risico’s”, zei minister Verburg na afloop van de raad in Luxemburg. De details moeten nog worden ingevuld, maar toegestane limieten voor residuen van bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit zullen „ver onder de toelaatbare grens voor mensen komen”. Om negatieve gevolgen te ondervinden zou iemand „wekenlang één bepaald product moeten eten”.


(Bron). Wel verd..
Is er dan werkelijk niemand die wel elke week verschillende malen tomaat, sla, sinaasappels, appels, bananen (en bijv courgette, spinazie,..etc) eet? Of krijg je het effect alleen als je dat product en dat product alleen eet? ..Ja, want anders krijg je alleen 'de toegestane hoeveelheid' gif binnen.. en dat is nog net niet genoeg kans om kanker te krijgen of je voortplanting aan te tasten.


..En dan noemen mensen mij een zeikerd als ik over E-nummers begin.

3 commenti:

Blaidd Drwg ha detto...

Da's ook sterk, ik heb net een hele docu gezien op Canvas over de gevolgen van allerlei chemicaliën (pesticiden oa) met hormanale effecten ofzoiets op de ontwikkelen van geslachtsorganen. Echt creepy 8O

Ingrid Ruesink ha detto...

Ze gaan er gewoon niet vanuit dat er ook mensen zijn die echt elke dag tomaat en sla eten....oid uiteraard

Anonimo ha detto...

Ze moeten die Verburg verplicht elke dag sla en tomaat voeren. >:( Dat vind ik een 'afgewogen risico'