martedì, marzo 25, 2008

Antwerpen: Brabo time!

Weekendje Antwerpen was sweet!


Onze Lieve Vrouwekathedraal en de Grote Markt

Het weekendje ging veel te snel voorbij..maar we hebben wel wat dingen gezien (voornamelijk kroegjes, in mijn herinnering, maar ok. Het is dan ook België, dus ja. :P). Dit hebben we zo ongeveer gedaan:

Vrijdag in de namiddag aangekomen, ingecheckt, en wat eten ingeslagen in de supermarkt. Ik zou naar België verhuizen voor de supermarkten alleen. En waarom? Ik noem: de enorme verse visafdeling, een vleesafdeling met konijn, struisvogel, kangoeroe(!), duif, kwarteltjes en eend, een fatsoenlijk assortiment groente en fruit, Cote D'Or-chocoladepasta, Milka-chocoladepasta, een Wijnafdeling met een hoofdletter, een rij met met alleen maar speciaalbieren, lekkere toetjes, veeel soorten chocola, etc etc. Ahhhh...
But, back to Antwerp.

Die avond zijn we een hapje gaan eten in de hood, in een Amerikaanse-dinner-aandoende bistro, genaamd 'The Bistro' (en die naast het Rubenshuis bleek te zitten, hehe). Hier heb ik een voortreffelijke eend met krieken versmaad (met een Onmiddelijke Dood). Later teruggegaan naar het appartement en fijn gerelaxt (en een stukje van de Hitchhiker's Guide to the Galaxy gekeken, maar ik vond 'm maar mwah).

Zaterdags zijn we naar het centrum gewandeld, wat cd'tjes gehaald (Fun Lovin' Criminals, Chopin!), de Grote Markt gezien, een bezoek gebracht aan de Silvius Brabo-fontein (met het 'handwerpen' van de hand van Antigoon) (Brabo's :p), de VVV bezocht en in een pub beland. Ja, wat moet je anders als het miezert, en een gebouw vertelt je dit:



Later zijn we nog twee Bollekes gaan drinken in een redelijk lokaal café, zeg maar ('de Varkenspoot'), want tja, we zijn wel in Antwerpen. (Bollekes zijn de traditionele glazen (de) Koninck uit Antwerpen). (Dit verhaal is geloof ik trouwens niet heeelemaal in chronologische volgorde). We liepen elke dag ook langs het Stadspark om de hoek bij het hotel, waar allemaal konijntjes zaten! Hier de ultieme paasfoto:



Ook lief, en konijntje in actie. Die avond hebben we in het appartement gegeten, en ik had (niet zonder trots) kangoeroebiefstuk bereid, met mangochutney en paarse rijst, en een bol-courgette, gevuld met courgette en paprika in biersaus. Sweet!

Zondags was het lekker weer en gingen we naar het museum van de Schone Kunsten (:P) lopen, en zijn we meer dan anderhalf uur semi-verdwaald in de wijk onder het Stadspark (semi? Ja, want we wisten wel ongeveer waar we waren, maar we kwamen telkens verkeerd uit. Ofzo. :P). Maar dat was niet erg, want het was dus mooi weer. Het museum zelf viel wat tegen (niet echt mooie kunst, op wat Magritte na, en nog een stel). Toen zijn we snel naar het Rubenshuis gaan lopen, maar daar waren we te laat voor, dus toen zijn we maar 't Elfde Gebod ingegaan voor 'n pintje :P Daarna zijn we op zoek gegaan naar 'n hapje eten en in de Houten Clara beland, waar ik konijn op Vlaamse wijze heb gegeten (met bier, mosterd en pruimen..yeahhh) en MJ een lamsstoofpotje (Zie hier voor een niet al te smakelijke foto, maar ok). Onder het genot van een Corsendonckje overigens.

's Maandags moesten we alweer uitchecken, maar zijn we daarna nog wel naar het Centraal Station en de Antwerpse Zoo geweest, waar we superleuke beestjes hebben gezien, maar ook krokodillenverblijven waar mensen allemaal muntjes in het water hadden gegooid..(vijf cent enzo), dat geloof je toch niet?! Stelletje achterlijke.. @!@#$&@*!! Maar wel leuk waren de: pinguïns, giraffes, zebra's, vleermuizen, maki's, aapjes, zeepaardjes, piranha's, cobra's, tijgers, een kogelvis, andere visjes, etc etc. Maar geen kudu's! Snif. Oh, en er was ook nog een enorme doorsnede van een boomstam, waar belangrijke data op waren aangegeven, zoals de 'Franse Omwenteling' (Revolutie dus), hehe.



Daarna zijn we een hapje gaan eten in de pub (BLT!), met een lekker pintje..Guinness. Yeahh. Even vond ik het niet erg geen rijbewijs te hebben, hehehe. Het verschil moet er zijn. Toen werd het tijd Antwerpen weer te verlaten, en zijn we richting Nederland aangereden, maar kwamen we door slecht aangegeven afslagen in de buurt van Westmalle terecht, en tja, hoe kun je dan doorgaan zonder een bezoekje te brengen aan de trappistenabdij? Zodoende belandden wij in het café van de Trappisten, tegenover de abdij, en dronken we een zeer verse (dan wel lauwe, ahem, op kamertemperatuur) Westmalle Blond (die nog niet op mn lijst stond!). Sweet! :D Het café zat overigens bomvol oudjes (nee echt! Alleen maar! En veeel.) die ook vrolijk aan de Westmalle zaten (ja, uiteraard), gezellig!

Later hervatten we onze bierpelgrimage, en zijn nog door de Dommelen gereden (en naar de Dommelschbrouwerij gezwaaid!), langs Achel afgereden, en langs Budel. Ik heb besloten mijn topografie op te krikken met brouwerijen. :P Misschien een idee voor een fietstocht ergens in de zomer?...

Nah, dat was het, tijd om weer te gaan studeren. Maar het was sweet! H.!


EDIT: Op het moment dat wij in de Zoo rondliepen, ontstond er een brand op Antwerpen Centraal (note: de Zoo ligt erachter), die weer aanwakkerde toen wij in de pub zaten, naast het station. Wtf!

2 commenti:

chris ha detto...

Hoihoi,
in een van je blogs las ik dat je met carnaval een telefoonpak aanhad, wil nou net het geval zijn dat ik op zoek ben naar een telefoonpak. Heb jij een idee hoe ik hieraan kan komen?
ik ben benieuwd,
Chris
chrishappyhill@hotmail.com

Ingrid Ruesink ha detto...

Je kan het kopen bij Blokker in carnavalstijd.....